29 februari 2008

Vill borja med att gratta A & M som fick en Matilda i onsdags. Tack A's far som berattade nyheten! GRATTIS GRATTIS - hoppas alla mar bra!

Tova ar fortfarande inte intresserad av att sova, sa inget langre inlagg idag.

Trots trots ar hon ju mysig forstas, och da kan det se ut sa har...

image291

28 februari 2008

Nu ar vi tillbaks, efter en trevlig men JOBBIG trip till sydon. Det jobbigaste var att Tova inte ville sova, vilket betyder att hon blev trott, gnallig och jobbig... :) Just nu ar hon inte heller glad, sa det blir ett kort inlagg med nagra bilder fran resan. Forhoppningvis kan jag komma med battre och langre rapport imorgon!!!

QUEENSTOWN
image283



MILFORD ROAD
image284



image286


PA BATEN, MILFORD SOUND
image287


MILFORD SOUND
image288

DEVIL'S STAIRCASE MELLAN TE ANAU & QUEENSTOWN
image289



23 februari 2008

Regn, regn, regn... Vad gor man da? Gar pa museum till exempel. Helt OK, men ar inte saker pa att pappa var sa imponerad...

Imorgon aker vi till Queenstown med omnejd i fyra dagar, vi hoppas pa battre vader dar. Vet inte om jag kommer at internet, sa vi hors kanske inte forran vi ar tillbaks.

Vill bara passa pa att ropa "hej" till familjen B - lycka till med er stundande flytt, jag tanker pa er i ert packande!!!

image282

22 februari 2008

Ja, tyvarr ar det samre vader an vad det varit pa flera manader just nu. Inte sa kul for svenskarna... REgn och blast, till och med stromavbrott! Typiskt... Men bonderna ar ju glada for regnet forstas!

Tova struntar ju i vadret, och ar sa glad over all uppmarksamhet hon far!

image280

21 februari 2008

E de semester sa e de!!! Bilden ar tagen 11.10... :)


image279


20 februari 2008

Idag var jag pa anstallningsintervju i en Scrapbookingsbutik - och fick jobbet direkt!!!! Kul, kul, kul! Det betalar inte sa bra (deltid), sa vi maste kolla vad det kostar med dagis och sant innan jag kan bestamma mig helt. Spannande...

:)

Annars har de tinte blivit sa jattemycket gjort med svenskarna idag. Solen kom fram en stund pa eftermiddagen, och det gillade de forstas!!

Tova har det jattekul med sa manga lekkompisar forstas... Det gick till och med bra att sitta i morfars kna idag!!


image277

19 februari 2008

Nu ar de har - svenskarna!

:)

Har kort pa syrran o Tova.

image276

18 februari 2008

Idag har vi fixat och donat lite infor familjens ankomst. Vi hann ocksa med att luncha med S. Roligast var det att ga fran restaurangen till bilen!!!

image275

17 februari 2008

Idag inhandlades kakel och smaattiraljer till badrummet. Vi far se hur mycket som kommer pa plats innan svenskarna hittar hit. Bara tva dar kvar, otroligt! Det verkar som om det ska bli ganska fint vader under deras forsta dagar har i alla fall. Vi haller tummarna!

Fotot idag visar hur gott det kan vara med vattenmelon!

image273

16 februari 2008

image272

15 februari 2008

Grattis pa fodelsedagen K!

Nu har A dragit vidare pa sitt NZ aventyr, vilket betyder att vi har ett par dagars paus innan nasta last med svenskar kommer... :)

Kelly har jobbat hart pa badrummet, imorgon ska vi och kolla pa kakel. Vi far se hur fardigt det hinner bli innan familjen kommer. Lampor hinner vi tyvarr inte med, men det gar ju bar att kissa i morker, eller hur? Tova invigde badkaret igar, och idag tog jag mitt forsta bad. Da det har varit lite kallare, och regnigt kandes det helt OK att ta ett varmt bad mitt i sommaren!

Dagens blid visar lite fran nya badrummet (nja, det syns ju nastan ingenting), men fler bilder kommer nar vi fixat lite mer!

image271

14 februari 2008

image269

13 februari 2008

Idag borjade Tova pa simskolan igen, efter sitt sommarlov. Hon tyckte det var superlaskigt, och slappte inte mig for en sekund. Forhoppningsvis kommer det bli battre och battre...

Sen blev det langpromenad i det soliga vadret, och nar vi kom hem var det harligt att se att toan och badkaret var pa plats. Det borjar bli fint i badrummet!!!

image268

12 februari 2008

Tova ar idag 17 manader!! Vi har haft en bra dag - for A ar har!!!

:)

image267

11 februari 2008

KAN SJÄLV!!!


image266

10 februari 2008

Idag har jag putsat fonster. ALLA fonster och glasdorrar. ALLA. De var valdigt smutsiga, sa man ser resultatet tydligt! :) Det trakiga ar att harute i bushen blir de smutsiga och fyllda med spindelvav otroligt snabbt igen. Men, men... Forhoppningsvis haller de sig nagorlunda rena tills mamma kommer!

:)

Imorgon ska vi borja med badrumsrenoveringen. Det kommer ta tva-tre dagar, vilket betyder att vi kommer vara utan dush den tiden. Toan ar det forsta de installerar, smart nog! Typiskt att det blir PRECIS nar A kommer och halsar pa, men hon overlever val! Det far bli "kattatvatt" i koket helt enkelt!

:)

Kelly holl sig ocksa sysselsatt med att grejja i vardagsrummet/koket. Hans systerson var har och hjalpte till, och Tova ocksa forstas. Det blev det enda fotot jag tog idag, sa hall till godo!

image265

Tova verkar lite battre, men sovandet ar fortfarande problematiskt. Hon har lagt sig snallt nu kl 19, men ligger darinne och smagnaller och sjunger "i-aj-i-aj-i-aj" om vartannat. Vilken sang kan det vara mantro??

9 februari 2008

Tova har verkat lite battre idag, men det betyder inte att allt varit frid och frojd har hos oss... :) Till exempel bestamde Tova att det enda som dog att atas till lunch var grona artor! Bildbevis nedan. Hon bestamde ocksa att det inte skulle sovas vid vanlig tid - 19, utan har precis lagt sig nu, kl 21. Sa det sa! Forhoppningsvis somnar hon snart...

image264
 

8 februari 2008

Tova hade tva vakna skriktimmar aven inatt, sa det har varit lite kampigt for mamma idag. Vi akte till doktorn som forsokte ta urinprov for att se om det var urinvagsinfektion, men misslyckades for att Tova kranglade sa mycket. Vi fick recept pa antibiotika i alla fall, sa om hon inte ar battre imorgon kor vi igang med det, sa far vi se om hon blir battre. Hon verkar ha varit battre idag dock, liiiiiite mindre skrik och klang, men hon har helt klart inte varit sig sjalv. Hon klappade sig pa magen och sade "sore sore" = ont ont, stackars liten...

Fotot idag ar fran i eftermiddags, efter att Tova och Kelly lekte runt i poolen. Hon re-la-la-laxar som ni kan se...!

image262

7 februari 2008

Grattis pa 21-arsdagen karaste syster!!!

Idag har vi haft motsatsen till en himmelsk dag, om man sa sager... Tova var vaken och SKREK ett par timmar mitt i natten, sa vi fick sitta med henne i famnen. Det gar absolut inte att ha henne i var sang, hon far runt som en galning, sa det blev fatoljen i hennes rum i nagra timmar under natten. Pa morgonen visade det sig att hon fatt ngn slags magsjuka. For forsta gangen sedan hon var pytteliten kraktes hon, stackars liten... Det blev battre under dagen verkade det som ,hon at som vanligt, men HUMORET var inte pa topp. Grat, skrik, trots, supermammig - sa har det varit hela dan. Nu har hon sovit sen kl 19, och vi haller tummarna att hon sover natten igenom. Det behover vi alla tre...

Sa, fotona idag visar var nya entre och hall, med nytt gol - men inga lampor pa plats annu. Tredje bilden visar koket sett fran hallen, utan skiljevagg for er som var har innan vi rev ner den! Fler bilder kommer sa smaningom. Jag HOPPAS att vart badrum borjar renoveras snart, men nar det galler hantverkare och deras scheman vet man aldrig hur det blir.

Kram fran oss!!!

image259



image260



image261

6 februari 2008 - Waitangi day

Idag ar det Nya Zeelands nationaldag. Den kallas Waitangi day, las varfor har om ni ar intresserade. Jag har aldrig varit pa orten Waitangi, men mor, far & minsta syrran var dar forra aret under deras besok hos oss. Lyxlirare... :)

Min dag borjade med migran, men tack och lov var Kelly hemma och kunde ta hand om lillgrodan. Efter att ha sovit ett par timmar kande jag mig battre, och kunde stada ur rummet i garaget sa att det ar i fin form nar A kommer nasta vecka! Har ocksa stadat kontoret/scraprummet idag, sa jag kanner mig duktig!

Det har ocksa blivit mycket lek med Tova saklart, hon har varit battre med att vara ute idag, men det ar fortfarande inte helt OK. Har kommer ett foto med henne i full fart. Det blev inga superbra kort idag, sa detta far duga!

image259

5 februari 2008

Sommardagarna fortsatter har pa var sida av stan. :) Pa sydon har de tydligen en "cold snap", och gar med mystofflor och tander brasan. Haller tummarna for att den forsvinner snarast, da jag har bokat biljetter till Queenstown till mig, Tova, mamma & pappa om tre veckor! Men vi kan ju alltid aka skidor... Hi hi hi!

Men, som sagt, har var det annu en HET dag. Tur att de har stora flaktar pa gymet! Val hemma efter gymbesoket bestamde Tova att hon INTE behovde sova alls under dagen och att det var JATTEFARLIGT att vara ute. Hon var superskraj for allting ute idag, har ingen aning om varfor. Vi lyckades trots detta sitta ute och ata vara maltider tack och lov, for det var olidligt varmt inomhus! Vi hoppas att hennes plotsliga radsla for "utomhuset" ar kortvarig, for det funkar ju saklart inte i langden...

Hon somnade till slut en timma senare an vanligt ikvall, man undrar ju vad som ar galet. Hon kan ju inte forklara precis!

Pa dagens foto ater Tova & Kelly vattenmelon. Tova har sina egna bitar, men pappas smakar ju forstas battre...

image258

4 februari 2008

Idag har det varit EXTREMT hett. Minst 30+ i skuggan, jag lovar... Efter ett gympass och en svang till posten och banken parkerade jag och Tova oss i "poolen" medans Kelly spikade fast de sista plankorna pa "nya" altanen. Tova hjalpte sedan till att sopa den...

:)

image257

3 februari 2008

Idag har vi haft regnskurar mest hela dagen, och liiiiiite kallare. Sa det har blivit inomhuslek mest hela dagen. Tovas bocker har blivit lasta ungefar 53 ganger var...

:)


image256

2 februari 2008

Tova hjalper pappa med bygget...


image255

1 februari 2008

Har hon myror i brallan??? Det kan ni ge er pa!!!

:)

image254

hits