29 mars 2008

Idag har Tova varit supertjurig. Jag gissar att hon saknar sina dagiskompisar... Mamma o pappa ar ju inte lika kul liksom!! Sa, det har varit en jobbig dag. Och inget foto blev det heller...

Jag far helt enkelt bjuda pa ett gammalt foto! Vad sags om ett foto pa mig och mina fina syrror fran ar 2000 till exempel?

:)

image321


28 mars 2008

Jotack, min forsta dag gick jattebra! Min chef ar mycket speciell - men vem ar inte det! Hon ar konstnar, och det forklarar sakert en del. Till L & F vill jag meddela att hennes namn som ogift var Stenberg...

:)

Det var inte sarskilt mycket att gora i butiken idag, och det var skont, sa jag fick ta det lite piano sa har i borjan. Jag tror helt enkelt jag kommer GILLA det har jobbet!!! Synd att de betalar sa daligt bara, men san't ar livet.

Tova hade annu en toppendag pa dagis, och pappa invigde hamtnings- och middagsrutinen. So far so good! Vi avslutade dagen som de flesta andra dagar, med ett bad i vart nya badkar. Da kan det se ut sa har:


image319

27 mars 2008

Vilken stolt mamma man ar idag! :) Tova har haft sin forsta hela dag pa dagis, och det gick jattebra - forstas!!!

Hon var bara ledsen i ett par minuter efter jag hade gatt, sen lekte hon glatt hela dagen. Hon at varenda liten bit vid alla mal - till och med yoghurt som hon vagrar ata hemma! Hon sov till och med middag - om an liggvagrande i borjan, men utan att skrika. Sen ville hon INTE aka hem nar det var hamtning! Jag drar en lattnadens suck... Det ar skont att veta att hon verkar trivas, aven om jag vet att det sakert kommer jobbiga dagar!

Och imorgon ar det MIN forsta dag. Mycket spannande!

Vi har fortfarande sommar och varmt har, sa da kan man springa omkirng i bara trosor - om man ar Tova alltsa!

:)

image318

26 mars 2008

Forst vill jag saga STORT grattis till A pa 30-arsdagen. Valkommen i klubben!!!

Sen vill jag saga forlat for att jag inte bloggat eller visat bilder pa 2 dar. Ibland hinner man inte med helt enkelt, inte ens jag...

:)

Jag tror, jag tror, jag tror att magsjukan har flytt sin kos nu. Det verkar OK...

Tova har tranat att vara hos farmor, varit pa simskola och gjort inskolning pa dagis sen sist... :) Det ar fullt os! Imorgon kommer hon vara sin forsta heldag pa dagis. Jag ar OVERTYGAD om att det kommer ga bra. Pa vara inskolningsdagar har hon inte velat aka med hem, och det ar ju ett gott tecken!

Sjalv borjar jag jobbet pa fredag, ser fram emot det jattemycket!

Kelly haller pa med diverse renoveringar, det gar sa sakta framat.

What else? Ja, inte sa varst mycket. Det ar nu bara 79 dagar tills vi landar i Sverige!

Dagens bild ar fran i morse, Tova i pyjamas!

image317

23 mars 2008

Vill borja med att undra hur min hjarna funkar egentligen... Jag bar omkring pa sa mycket onodig information! Idag till exempel minns jag att det ar J's fodelsedag. Vi gick grundskolan tillsammans, och jag har inte traffat honom pa typ 10-15 ar. HUR viktigt ar det da att komma ihag att det ar hans fodelsedag idag? Betyder det att jag glomt nagot mycket viktigare?

Ja, ja...

Kelly och jag kampar fortfarande med var magsjuka, vi mar fortfarande inte speciellt bra. Trots detta akte Tova och jag till lekparken idag, hon ar ju sa uttrakad flickstackarn... Dessutom ar det en sa solig och varm pask (26+ idag), sa man kan ju inte bara inne och sura!

Det ar haftigt att se hur Tova vagar mer och mer for varje besok i lekparken! Gungorna gillar hon fortfarande inte dock...

image315


Nar vi kom hem och hade atit middag kande jag att en promenad skulle vara bra for mig och magen. Detta fina par stotte jag pa pa vagen!


image316

Det ar harligt att bo pa landet! Hoppas alla ni som laser har haft en undebar pask. KRAAAAAM!!!

22 mars 2008

Det har inte atits sa manga agg i varan familj, vi ar fortfarande inte 100%. Usch och fy!

Sa har ser det i alla fall ut nar Tova har bestamt sig for att man ska ga med henne nagonstans, och det hander VALDIGT manga ganger om dagen!!! Hon ar en bestamd liten dam. Undrar vem hon har arvt det av...

image314

21 mars 2008

Man ska inte ropa hej, eller hur ar det...?

I morse madde bade jag och Kelly daligt igen, och det har inte varit en toppendag. Solsken ute, men vi var utslagna inomhus mest hela dagen. Detta var forstas ganska frustrerande for Tova som ar helt frisk och har tusentals myror i brallan. Sa har sag det ut nar hon fick "roa sig bast hon ville"!

image312

20 mars 2008

We're back!

Antligen kanner vi oss OK, efter nagra mardromsdagar. Vi har varit sjuka allihop! Jag var nog varst... Tova har inte riktigt koll med det dar att vara sjuk - hon vill leka anda - forstas! Vi har gjort vart basta, men det har varit tuffa dagar...

Idag var vi pa dagis och halsade pa for tp tredje gangen. Jag provade att smita ut en timme och lamna henne dar. Det hade varit lite ledsamt i ungefar tva minuter, sen var hon OK. Nar jag kom och hamtade henne ville hon inte ga med! Det ar sa SKONT att veta att det med storsta sannolikhet kommer funka bra for henne att vara dar! Sen ar det ju annorlunda att vara dar tva heldagar i veckan, men det kanns jattepositivt!!! Nasta vecka ar det dags, da borjar var nya verklighet...

image311

Magsjukan...

...har vi hela familjen sen ett par dagar tillbaks, sa det far bli uppdateringar om ett par dar. Hej sa lange!

16 mars 2008

Detta var det enda stallet Tova kunde tanka sig att ata sin frukost pa idag. Sa vad gor man? Barnet maste ju ata?

image310

15 mars 2008

Idag var vi och halsade pa M & S, bland annat!

Kelly trixar vidare med huset, det gar sakta men sakert framat...


image309

14 mars 2008

Kusinen ar fortfarande har, och Tova har haft FANTASTISKT kul med honom, det ar bara 11 manader dem emellan!

image308

13 mars 2008

Kusinbesok!

image307

12 mars 2008 - Tova 18 manader!

Idag har vi haft spannande saker for oss... Tova har varit pa sin forsta audition!!! Det ska borjas i tid... :)

Nagra av er vet kanske att vi skickade foton till en "talang agency" for drygt ett ar sen. Vi signade upp oss, men sa var det inte mer med det. Vi har inte uppdaterat foton, och vi har inte hort nagot fran dem over huvudtaget. Men sa igar ringde de och sa att hon var bokad pa en audition for en blojreklam om vi var intresserade! Det kan vi val testa tankte vi! Idag var vi pa audition (tog ca 7 minuter) och om en vecka kommer vi fa veta om hon "fatt jobbet". Det var valdigt kul att se hur hon reagerade infor detta! Hon var blyg forst, men sen var hon sig sjalv, med skratt och roliga uttryck! Jattekul! Blir hon inte vald gor ju det inget forstas, men det var kul att vara med om! Sa har fin var hon i svenska klanningen:

image305


Ikvall fick jag ocksa ga ut pa aventyr for omvaxlings skull... Tva svenska mammor ska flytta tillbaks till hemlandet om nagra veckor, sa det var hej da middag. Eftersom det sallan dyker upp foton pa mig har pa bloggen, tankte jag dela med mig av ett av kvallens foton! :) Det ar ocksa sista dagen jag anvander mina gamla glasogon. Tova boxade till mig for nagra veckor sedan, sa jag har fatt inhandla nya. De ar ju over 10 ar mina gamla, sa det var ju pa tiden... Imorgon far jag hamta mina Nya. Spannande!


image306


11 mars 2008

Namen... Inget foto idag heller??? Det borjar ga utfor... Ja, om inte detta raknas forstas:

image304


Vi ska salja PA't. Nagon som ar intresserad av att kopa???

:)

10 mars 2008

image303

9 mars 2008

Nu ar det tomt harhemma. Jobbigt och skont pa samma gang. Ni vet vad jag menar. Det ar alltid skont att fa tillbaka sitt "space", men jag saknar ju dem. Saklart... Det gor Tova ocksa. Hon har gatt till dorren flera ganger idag och tittat ut, sakert undrat var de gommer sig, de dar smalanningarna. Hon tycker ocksa att hon har varldens trakigaste foraldrar, som inte orkar underhalla henne i samma tempo som mormor, morfar och moster. :) "Man far val satta sig i en horna och underhalla sig sjalv da" tror vi att hon tankte har:

image302

8 mars 2008

Tova & syrran dansar!!!

image301

Nu ar de fardigpackade, svenskarna. Imorgon aker vi till flygplatsen kl 5.30. De drar till Sydney i tre dagar innan de aker vidare hemat. dessa tre veckor har gatt superfort.... Tur att vi ses snart, i Sverige, i juni!!!                                       

7 mars 2008

image300

6 mars 2008

Fantastiskt nog hade vi fint vader hela dagen idag! Perfekt! Vi akte farja till ett stalle som heter Coromandel, en halvo pa nordostra sidan. Farjan tog ca 2 timmar fran Auckland. Sen ombord pa en guidebuss (utan AC) till narmaste samhalle dar vi fick ata lunch. Mumsig fisk blev det for mig och Tova, mamma testade musslorna som ar den lokala delikatessen!

Efter det blev det mer sightseeing pa buss, och sen ett mini-mini-mini-tag upp till bergstoppen. Tova var SUPERTROTT och lyckades somna i allt ovasen pa taget! Duktig tjej...

Efter det, mera sigtseeing fran bussen, ett stopp vid ett guldvaskarstalle, och sen tillbaks till "stan" for fikapaus innan baten gick tillbaks till Auckland. Jag ar sa stolt over Tova... Ni kan ju fatta vad trakigt allt detta maste vara for en 1 1/2 aring, inte mycket spring blir det, men hon var kanonduktig. Sen ar ju mamma och mormor varldmastare pa att distrahera - och pa att sjunga forstas!!!

Har kommer bilder fran var dag:

image296



image297



image298



image299

5 mars 2008

Nu har det hant. Det otankbara...

JAG GLOMDE FOTA IDAG!!!

Tanker inte fuska och sno en av pappas bilder. Nope. Ni far helt enkelt bli utan idag! Men imorogn ska vi pa utflykt (i regn formodligen), sa da har jag forhoppningsvis bilder att visa!

KRAM!

4 mars 2008

Regn regn regn regn regn. Da passar det ju fint med pussel??

image295

3 mars 2008

Vi har fortfarande varldens gnalligaste och mammigaste Tova. Vet inte hur det ska ga att satta henne pa dagis - ja vi har fatt gdagisplats!!! - nar jag ska borja jobba i slutet pa mars. Far bli en laaaaaaaaang inskolningsperiod tror jag... Orkar darfor inte heller idag skriva ngt langre inlagg, men ett foto kommer har!

image294

2 mars 2008

image293

Idag besokte vi Mt Eden's summit, en utdod vulkan som ligger 196m over havet. Gnall-Tova fick stanna hemma med pappa... :) Smaregn och soldis stod pa vaderschemat. Trist for turisterna forstas.

Ar ni intresserade av mer utforlig dagbok over deras besok kan ni ju klicka in pa pappas resedagbok pa
www.resdagboken.se. Hans smeknamn ar "ingemittibyn". Nu skriker Tova igen, sa det ar bast jag kollar henne!

1 mars 2008

image292

hits