28 april 2008

Inga bilder idag, men om ni klicjar pa denna lank kommer ni "hem till oss"...

http://www.barfoot.co.nz/scripts/db.dll/details?sid=300.3&ref=389549

KRAM!


26 & 27 april 2008

Gratttis J pa fodelsedagen (26/4)!

Tova ar inte helt feberfri, men mycket battre. Sa forhoppningsvis kan hon ga pa dagis pa tisdag!

Har en bild pa vart kok som igar borjade fa kakel. Nya skap och bankskivor installerades i veckan! Mkt jobb for maken!!!

image345


Tova i full fart!

image346

25 april 2008

Idag har vi haft helgdag har pa NZ, sa inget jobb for mig, och inget dagis for TOva. Och tur var val det, da hon ieftermiddags var uppe i nara 40 grader IGEN. Suck... Hon har varit hyfsat glad anda, bara atit lite daligt. Vi haller tummarna for att hon ar bra imorgon igen!

Sa har har hon i alla fall roat sig idag, medan mamma och pappa fixar vidare med renoveringen...

image344

24 april 2008

image343

23 april 2008

Igar var det L's fodelsedag. GRATTIS ELLER!!!!!!!!

Har gar det undan med renoveringarma - det maste liksom det... Kelly har byggt kok de senaste dagarna, och det borjar komma iordning. Jag har stadat undan pryttlar och annat, for imorgon kommer maklaren och tar bilder for annonsering. Nar det ar uppe pa natet kan jag posta lanken for de som ar intresserade!

Tova fattar forstas inte vad som pagar, hon undrar varfor vi haller pa att flytta runt hennes leksaker hela tiden? Och varfor ar det helt plotsligt forbjudet att ga pa DEN sidan av bordet? :) Och varfor far man inte ata skruvar?

Ja... Livet for en 19 manaderstjej kan vara tufft!

image342

21 april 2008

Grattis pa namnsdagen till mig!!

image341

20 april 2008

image339


Naaaaaaaaaaaaaken fiiiiiiiiiiiiiiiiiiis!!!

18 & 19 april 2008

image337



image338

17 april 2008

Inte kan man tro att den har sota ungen hade over 40 gradig feber i tva dagar, och fick tillbringa nagra timmar pa sjukhus? Oroligare an oroligast har jag varit, men nu ar hon mycket battre. Gumman...


image336

16 april 2008

Det dar med att blogga varje dag gar ju sadar... :)

TOva hade sista dagen med antibiotika igar, men inte ar hon battre... Idag har hon varit over 39,5 i feber HELA DAGEN. Nar hon var over 40 grader i eftermiddags akte vi till farbror doktorn, men han kunde inte gora sa mycket. Om hon ar lika febrig imorgon maste vi aka till sjukhuset sa han. Vi haller tummarna att hon sover bort febern!

In other news... Vi har tittat pa ett hus som vi vill ha... Vi lade ett bud - och de sa JA! Himmel... Nu maste vi renovera klart detta huset pa en kvart och fa det salt sa att vi kan fullfolja kopet. Tank sa det kan ga...



image335

14 april 2008

Nu verkar hosten vara har... Forkylningar och regn for hela slanten!

:)

Da kan man bland annat roa sig med sant har:

image334

11, 12 & 13 April

Det ar mycket nu...

11 april - bus i soffan

image331


12 april - firar 19 manadersdagen med popcorn

image332


13 april - Tova vilar i soffan efter intesiva lektimmar med kusinerna

image333

9 april 2008

Jag trodde Tova var pa battringsvagen, men nej. Horde hur hon hostade hela natten, sa vi gick till doktorn i morse. Oroninflammation och luftrorskatarr - igen, precis som i december och nar det nu var innan dess. Suck. Sa nu har hon fatt antibiotika igen. Hon har vagrat ata mat - har bara atit frukt idag, men jag hoppas det blir battre om hon ska pa dagis imorgon. Ar hon feberfri far hon ga, annars tar Kelly henne igen.

Jag har fatt fragor fran svenskar som hittat till min blogg angaende hur man gor for att bo och leva pa Nya Zeeland. Om ni tittar tillbaks hit vill jag bara saga att jag tyvarr inte har tid att maila och svara pa era fragor, det ar manga som undrar... Mitt basta tips ar att ringa eller maila till
Svenska Konsulatet i Auckland eller Wellington, eller ga in pa NZ Immigrationsmyndighets sida. Jag vet att det ar JATTESVART att fa uppehallstillstand, jag har Nya Zeelandsk man och har barn med honom, men anda var det inte sjalvklart att jag skulle fa permanent uppehallstillstand. Som i alla lander blir det svarare och svarare for varje ar att immigrera hit.

Nu till dagens foto - en sjuk och trott liten tjej. Kram fran oss!

image330

8 april 2008

Idag hade Tova en pappadag. :) Istallet for att vara hos farmor medans jag jobbade gjorde hon massa kul med Kelly - lekpark, McDonalds (!!!), och andra pappiga grejjer. De verkar ha haft en kanondag, forutom att hon inte ville ata. Det ar valdigt ovanligt for att vara Tova. Jag tog febern pa henne nu ikvall, och den var upp i nastan 39, sa formodligen ar det det som ar felet. Hon kanske har ont i halsen ocksa, det vet vi ju inte.

Jag hade inte en lika kul dag. Jag hade en jatteotrevlig kund pa morgonen, som forstorde mitt humor for resten av dagen.

Har kommer i alla fall ett kort pa Tova som busar i sin sang - for det gor man aven om man ar sjuk!!!

image329

7 april 2008

Det pagar malning har. Kelly har malat taket i kok/vardagsrum, vaggarna i kok/vardagsrum och badrum. Sa har blir det i kok/vardagsrum - typ:


image328

6 april 2008

Pappas snoriga hjalpreda:

image327

5 april 2008

INKÖPSLISTA:

* Fler dagar i veckan
* Fler timmar om dagen
* En snor- och gnallfri Tova
* En kropp utan huvudvark och nacksparr


image326


2 april 2008

Mmmm. Hade perfekta fotot pa gang precis innan Tova skulle lagga sig, men batteriet i kameran var slut. Dalig ursakt - men sann!!!

:)

Darfor bjuder jag helt enkelt pa ett par bilder fran november, nar vi var hos professionel fotograf och tog ettarsfoton (14 man!!!) pa Tova!

image324



image325

1 april 2008

Antligen funkar blogg.se igen! Det har varit uppdatering pa gang i nagra dar, sa jag har inte kunnat komma in och uppdatera min lilla blog... :(

Hur som helst, nu ar jag tillbaks!

Och - nu har de kommit. Det tog inte lang tid for dem att na vart hem - dagisbacillerna... Tova har varit snuvig och febrig de senaste dagarna. Saklart. Maste saga att hon varit snall anda, lite jobbig far man ju vara nar man ar sjuk. Vi hoppas att det ar en lindrig variant denna gangen, sa att hon kan vara pa dagis torsdag och fredag.

For mig gar det bra, pa jobbet. Det ar mycket att halla i huvudet, och jag ar inte van att vara staende hela dan, sa lite huvudvark och fotvark blir det... :) Inget som man dor av dock! Min storsta arbetsuppgift for tillfallet ar inventerign. Inte sa kul, men man lar ju sig priser battre, och var man hittar alla saker i denna lilla och roriga butik! Positivt tankande tack!!!

:)

Nu nar Tova varit lite sjuk, har hon ju inte varit MINDRE bestamd an vanligt... Bilderna nedan visar nyaste favvis skorna - arvda av en annan svensk flicka, som nu akt tillbaks for att bo i Sverige med sin famlij. Speciellt snyggt med pyjamas - eller hur? Det kan berattas att INGA ANDRA SKOR ar tillatna nu!! Tur att det regnar da...

image322



image323

hits